Οστεοαρθρίτιδα Ισχίου - Σύγχρονη Οριστική Αντιμετώπιση

Οστεοαρθρίτιδα ονομάζεται η πάθηση που επηρεάζει τις αρθρώσεις, με κύρια συμπτώματα τον πόνο και τη δυσκαμψία. Συναντάται κυρίως με το πέρας των χρόνων σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ή αθλητές.

Η οστεοαρθρίτιδα στο ισχίο αντιμετωπίζεται οριστικά χειρουργικά με ολική αρθροπλαστική ισχίου ελάχιστης επεμβατικότητας ακολουθώντας τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις.

Οστεοαρθρίτιδα Ισχίου και Συμπτώματα

Η οστεοαρθρίτιδα ισχίου είναι μια χρόνια εκφυλιστική νόσος ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας τριβής του χόνδρου στις αρθρώσεις του ισχίου. Το ισχίο είναι μια πολύ σημαντική άρθρωση η οποία ενώνει τη λεκάνη με το μηρό, στηρίζει το βάρος του σώματος και συμβάλλει άμεσα στο περπάτημα. Τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας στο ισχίο είναι ο έντονος πόνος και η αστάθεια στη βάδιση. Ο πόνος γίνεται αισθητός στη βουβωνική περιοχή ή στην πρόσθια επιφάνεια του μηρού και αντανακλά μερικές φορές στο γόνατο.

Χειρουργική αντιμετώπιση οστεοαρθρίτιδας ισχίου

Η οριστική αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας ισχίου είναι η χειρουργική και το αποτέλεσμα είναι άριστο χάρις στον έμπειρο ορθοπαιδικό που θα το φέρει εις πέρας. Η ολική αρθροπλαστική ισχίου ελάχιστης επεμβατικότητας με μοντέρνες ανατομικές προθέσεις και μόλις 1-2 ημέρες νοσηλείας αποτελεί την πιο σύγχρονη χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας ισχίου. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1 ώρα και γίνεται με 1 μικρή τομή της τάξεως των 6-8 cm.

Αναφορικά, τα πλεονεκτήματα της ολική αρθροπλαστική ισχίου ελάχιστης επεμβατικότητας είναι:

  • H μικρή τομή δέρματος χωρίς επίπονες διατομές μυών
  • Η προστασία μυών και νεύρων
  • Ο ασθενής κατόπιν του χειρουργείου βαδίζει χωρίς να κουτσαίνει
  • Μειωμένος μετεγχειρητικός πόνος
  • Ελάχιστος κίνδυνος εξαρθρήματος ισχίου μετεγχειρητικά
  • Ελάχιστη απώλεια αίματος
  • Μειωμένος χρόνος νοσηλείας
  • Γρηγορότερη αποκατάσταση. Η βάδιση του ασθενούς μπορεί να ξεκινήσει την ίδια μέρα με το χειρουργείο ενώ η επαναφορά στις καθημερινές δραστηριότητες είναι ταχύτατη. Υπάρχουν ασθενείς που είναι σε θέση να οδηγούν ξανά 8-10 ημέρες μετά το χειρουργείο.

Επικοινωνήστε άμεσα με τον έμπειρο Ορθοπαιδικό Χειρουργό – Τραυματολόγο Χάρη Τσίντζο για την άμεση και ορθή διάγνωση της οστεοαρθρίτιδας ισχίου και τη κατάλληλη οριστική αντιμετώπιση της.